Kalfszwezerik met witloof en drie soorten mosterd

Fresh lamb sweetbreads to be cooked © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Een gerecht dat je serveert met verse deegwaren.

Een gerecht dat je serveert met verse deegwaren.

Voor 4 personen

4 schoongemaakte kalfszwezeriken

8 stronken witloof

groentebouillon

bouquet garni van peterseliestengels,

tijm en laurier

peper, zout, bieslook en rozemarijn

mosterd van Meaux, Savora en Gent

1 dl kalfsbouillon

Bereiding

1. Zet de zwezeriken in koud water met zout op, zodat het bloed eruit trekt en het vlees blanker wordt. Breng de groentebouillon met een bouquet garni aan de kook en kook de zwezeriken in tien minuten gaar. Haal de zwezeriken uit de pan en verfris onder stromend koud water. Verwijder de vliesjes.

2. Snijd het witloof in reepjes en laat in gesmolten boter uitzweten. Voeg de kalfsbouillon toe, kruid met zout, peper, bieslook en rozemarijn en voeg een lepeltje van de drie soorten mosterd toe.

3. Snijd de zwezeriken in plakken, maak glanzend in gesmolten boter en dresseer op een bed van reepjes witloof. Dien op met verse deegwaren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content