Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 schoongemaakte kalfszwezeriken
  • 8 stronken witloof
  • groentebouillon
  • bouquet garni van peterseliestengels,
  • tijm en laurier
  • peper, zout, bieslook
  • en rozemarijn
  • mosterd van Meaux, Savora en Gent
  • 1 dl kalfsbouillon

De zwezeriken in koud water met zout opzetten, zodat het bloed eruit trekt en het vlees blanker wordt. De groentebouillon met een bouquet garni aan de kook brengen en de zwezeriken in tien minuten gaar koken. De zwezeriken uit de pan halen en onder stromend koud water verfrissen. De vliesjes verwijderen. Het witloof in reepjes snijden en in gesmolten boter laten uitzweten. De kalfsbouillon toevoegen, kruiden met zout, peper, bieslook en rozemarijn en een lepeltje van de drie soorten mosterd toevoegen. De zwezeriken in plakken snijden, glanzend maken in gesmolten boter en dresseren op een bed van reepjes witloof. Opdienen met verse deegwaren.

De zwezeriken in koud water met zout opzetten, zodat het bloed eruit trekt en het vlees blanker wordt. De groentebouillon met een bouquet garni aan de kook brengen en de zwezeriken in tien minuten gaar koken. De zwezeriken uit de pan halen en onder stromend koud water verfrissen. De vliesjes verwijderen. Het witloof in reepjes snijden en in gesmolten boter laten uitzweten. De kalfsbouillon toevoegen, kruiden met zout, peper, bieslook en rozemarijn en een lepeltje van de drie soorten mosterd toevoegen. De zwezeriken in plakken snijden, glanzend maken in gesmolten boter en dresseren op een bed van reepjes witloof. Opdienen met verse deegwaren.