Kalfsvlees met tonijn

  • Moeilijkheid

Voor 6 personen:

kalfsgebraad van 800 g

2 dl witte wijn

1 wortel

1 stengel groene selder

7 à 8 takjes peterselie

1 laurierblad

1 takje rozemarijn

8 zwartepeperkorrels

1 snuifje grof zeezout

2 dl witte wijn

Voor de salsa tonnata:

1 blikje tonijn in eigen nat (150 g)

20 kappertjes op droog zout

2 à 3 eierdooiers

4 dl extra vierge

olijfolie (of goede pittenolie voor slaatjes)

sap van 1/2 citroen

Vul de kookpan met voldoende water om het kalfsvlees volledig onder te zetten. Voeg er het kruidentuiltje, de witte wijn, wat peper en zout aan toe. Breng aan de kook, doe het vlees erin en laat ongeveer een uur pruttelen. Laat 2 à 3 uur in het kookvocht afkoelen.

Bereid de saus net voor het gerecht wordt geserveerd: mix de uitgelekte tonijn, de gezouten kappertjes en 1 dl olie tot een fijne, homogene massa. Bereid mayonaise met een vork. Klop de eierdooiers los in een diep bord en kruid met peper en zout. Voeg er nu straalsgewijs de olie aan toe. Is de mayonaise klaar, schep er dan met de vork het tonijnmengsel onder.

Snij het koude vlees in plakken van 2 mm dik, overgiet met de saus en garneer eventueel met enkele gezouten kappertjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content