Kalfsvlees met kappertjes

046171cbec8bf406d1c987b1fd084d9d ©

Enkele mooie stukken kalfsvlees in de stoofpot zorgen al snel voor een lekkere maaltijd. Maak het een beetje feestelijk met een kalfsjus met zoute kappertjes en serveer er saliebeignets bij.

Enkele mooie stukken kalfsvlees in de stoofpot zorgen al snel voor een lekkere maaltijd. Maak het een beetje feestelijk met een kalfsjus met zoute kappertjes en serveer er saliebeignets bij.

Voor 4 personen

800 g kalfsvlees

30 g zoute kappertjes

1 takje peterselie

50 g boter

10 cl kalfsjus

5 va nzoute kcl barolo-azijn

1 teentje knoflook

Voor de saliebeignets:

5 cl frituurbeslag (bloem, zout, 1 ei, olijfolie)

8 salieblaadjes

2 ansjovisfilets in olie

frituurolie

olijfolie

peper en zout

Bereiding

1. Snijd 4 stukken van ongeveer 160 g uit het kalfsvlees. Spoel de kappertjes af. Ontblader de peterselie. Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot. Bak de stukken kalfsvlees aan weerszijden zacht aan. Bestrooi met zout. Voeg de boter toe. Laat 10 tot 12 min. op een laag pitje staan. Schep regelmatig de schuimende boter over het vlees. Bestrooi met peper. Warm de kalfsjus op en schenk hem in de stoofpot. Voeg de kappertjes en de peterselie toe. Laat nog 1 min. doorgaren. Deglaceer met de azijn. Overgiet de stukken kalfsvlees met de jus.

2. Voor de saliebeignets met ansjovis: bereid eerst het frituurbeslag. Meng het meel, wat zout, het ei en een scheutje olijfolie door elkaar. Schenk al mixend het water erbij tot het beslag glad is. Voeg de fijngehakte peterselie en de geplette knoflook toe. Laat nog 30 min. staan.

3. Pureer de ansjovis. Spoel de salieblaadjes af en dep ze goed droog. Besmeer vier salieblaadjes met ansjovispuree. Bedek ze zorgvuldig met een tweede blaadje. Druk met de vingers rondom aan, zodat de blaadjes op elkaar aansluiten.

4. Haal elk vispakje door het frituurbeslag en dompel ze in het tot 140 °C verhitte frituurvet. Schep ze er weer uit zodra ze goudbruin kleuren. Laat ze uitdruipen op keukenpapier. Zet opzij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content