Kalfsschenkels met gremolata
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
4 grote of 8 kleine schijven kalfsschenkel van 2,5 cm dik
125 g bloem
2 eetlepels boter
1/8 l droge witte wijn
zout
versgemalen peper
1 gehakte ansjovisfilet
het sap van een citroen
geraspte schil van 1/2 citroen
2 eetlepels gehakte peterselie
Wentel de schijven kalfsschenkel door de bloem en schud de overtollige bloem af. Bak het vlees in een braadpan op matig vuur aan beide zijden bruin. Schenk de wijn in de pan en laat het vocht gedeeltelijk verdampen. Kruid het vlees met peper en zout. Doe een deksel op de pan en laat alles 1 1/2 uur zachtjes sudderen. Eventueel zo nu en dan een klein scheutje water in de pan gieten. Voeg de gremolatamengeling van geraspte citroenschil, citroensap en gehakte ansjovisfilet toe, bestrooi met peterselie en dien op met saffraanrijst.
Voor deze traditionele bereiding uit het Italiaanse Veneto komen de beste stukken vlees uit het midden van de schenkel, waar het bot kleiner is.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier