Kalfsschenkel met witloof

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 schijven kalfsschenkel met been en merg

1 kg witloof

1 ui

2 teentjes knoflook

20 g peterselie

een tak tijm

Â1/2 l gevogeltebouillon

25 g boter

een scheut olijfolie

zout en peper

1 kg goede aardappelen

4 ringvormen met een diameter van 9 cm

Verwarm een ovenpan met boter en olijfolie en bak de schijven kalfsschenkel aan beide zijden goudbruin. Kruid het vlees met zout en peper. Verwijder het vlees en doe gehakte ui en geperste knoflook in de ovenpan. Verwarm kort en voeg vervolgens de stronken witloof toe. Kleur de stronken aan alle kanten en voeg de gevogeltebouillon toe.

Doe kalfsschenkel en tijm in de pan en breng alles aan de kook. Dek de pan af en zet 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C tot vlees en groenten zacht zijn. Schil en kook ondertussen de aardappelen.

Laat, voor een elegante, hedendaagse presentatie, het vlees afkoelen en verwijder been en merg. Hak het merg en bewaar op een bordje. Zet 4 ringen op de bodem van een ingevette ovenpan en bekleed de bodem en binnenwanden met blaadjes witloof (de blaadjes mogen over de rand van de vorm vallen). Vul de vorm met stukjes kalfsschenkel en dek af met merg en witloof.

Dek de ovenpan af en zet 20 minuten in een oven van 180°C. Zet de ringen met behulp van een spatel in het midden van warme borden en verwijder de ringen. Giet de saus uit rond de pakketjes witloof met kalfsschenkel, verdeel de aardappelen over de borden en versier met peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content