Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 kalfsschenkel van ongeveer 1 kg
  • 2 middelgrote koolrabi's
  • 4 kleine aardperen
  • 2 pastinaken
  • 4 wortelpeterselies
  • 4 knolkervels
  • 1 ui met 2 kruidnagels
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 klein kaneelstokje
  • grof zeezout
  • peper

Schil de groenten en bewaar ze in een ruime kom water. Doe 2 liter water in een grote kookpot en voeg er kalfsschenkel, het kruidentuiltje, de ui en de kaneel aan toe. Breng aan de kook en laat gedurende 1 uur sudderen. Voeg de groenten toe en laat nog een half uurtje garen. Laat het vlees en de groenten uitlekken en schik ze op een bord. Dien meteen op met mosterd, augurkjes, grof zout en andere specerijen zoals voor een stoofpotje.

Schil de groenten en bewaar ze in een ruime kom water. Doe 2 liter water in een grote kookpot en voeg er kalfsschenkel, het kruidentuiltje, de ui en de kaneel aan toe. Breng aan de kook en laat gedurende 1 uur sudderen. Voeg de groenten toe en laat nog een half uurtje garen. Laat het vlees en de groenten uitlekken en schik ze op een bord. Dien meteen op met mosterd, augurkjes, grof zout en andere specerijen zoals voor een stoofpotje.