Kalfsoester met zwezerik en gewokte oesterzwammen

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

1 kalfszwezerik

1 takje dragon

peterselie

2 eetlepels sojasaus

100 g boter

800 g oesterzwammen

4 kalfsoesters

1 koffielepel gekneusde jeneverbessen

zwarte peper van de molen en zout

Spoel de kalfszwezerik en laat hem een uur in koud water weken. Laat hem dan 5 minuten blancheren in gezouten kokend water met de afgeriste steeltjes van de dragon en de peterselie. Laat de zwezerik uitlekken en leg hem een uur onder een gewicht. Snijd hem vervolgens in stukjes en overgiet deze in een kom met de sojasaus.

Borstel de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes. Verhit een klontje boter in een wokpan en roerbak de reepjes gedurende 5 minuten. Voeg de stukjes zwezerik met de sojasaus toe en roerbak nog een paar minuten. Kruid met peper, zout en de fijngehakte blaadjes van de dragon en de peterselie.

Kruid de kalfsoesters met de jeneverbessen, peper en zout en bak ze mooi bruin in de rest van de boter (reken 3 minuten aan elke zijde).

Schik de kalfsoesters op warme borden en schep er de oesterzwambereiding over.

Serveer met basmatirijst of amandelkroketjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content