Voor 4 personen:
400 ml Lacroix kalfsfond
sap van 1/2 citroen
100 g mange-tout/peultjes
2 el olijfolie
4 wortelen, in schijfjes gesneden
4 kalfsmedaillons
1 el boter of margarine
50 g amandelpoeder
4 witlofstronkjes
200ml verse room
peper en zout
nootmuskaat
Voor de versiering:
4 peren
100 gram veenbessen
Was de mange-tout/peultjes en de wortelen en stoof ze in een eetlepel boter. Snijd de witlofstronkjes doormidden en bak ze in de olijfolie. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en citroensap. Bak de medaillons in olijfolie en kruid met peper en zout. Hou ze samen met de groenten warm in een voorverwarmde oven op 80°C. Voeg het amandelpoeder toe aan de Lacroix kalfsfond, breng het aan de kook, zeef het vocht en laat het met de room verder inkoken. Op smaak brengen met wat peper en zout. Snijd de medaillons in fijne reepjes en schik ze in waaiervorm op het bord. Giet de saus over het kalfsvlees en schik vervolgens de groenten op het bord.
Als versiering kunt u ook een gestoofd peertje met veenbessen toevoegen en wat amandelschilfers over de rand van het bord strooien.
Recept: Lacroix
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier