Kalfsmedaillon met aardappeltaart en rozijnen

  • Moeilijkheid

Voor 2 personen:

1 dikke kalfsmedaillon

2 eetlepels rozijnen

500 g aardappelen

100 g geraspte gruyère

2 eieren

1 dl melk

1 dl room

1 mooie stronk witloof

70 g boter

2 dl witte wijn

1 koffielepel kalfsfond (in poedervorm)

peper, zout en bootmuskaat

Laat de rozijnen een halve dag weken in water.

Kook de ongeschilde aardappelen beetgaar, schil ze en snijd ze in schijfjes. Leg de helft van de aardappelschijfjes in een ingevette taartvorm. Bestrooi ze met de helft van de geraspte kaas en bedek ze met de andere helft van de aardappelschijfjes. Klop de eieren los met de melk en de room en giet het mengsel over de aardappelen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat, bestrooi met de rest van de kaas en laat 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.

Haal de blaadjes voorzichtig van de witloofstronk. Verhit 20 g boter, fruit er de blaadjes witloof goudgeel in, kruid ze en laat ze verder garen op een zacht vuur.

Bak het vlees in de resterende boter. Reken 5 minuten aan elke zijde voor rozig vlees. Kruid met peper en zout. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Deglaceer de pan met de witte wijn en laat inkoen tot de helft van het volume. Voeg nu de kalfsfond (opgelost in 1 dl warm water) en de uitgelekte rozijnen toe en laat opnieuw inkoken.

Versnijd de kalfsmedaillon in gelijke stukken. Verdeel ze over warme borden en garneer met gestoofde witloofblaadjes en kleine stukjes aardappeltaart. Lepel de saus eromheen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content