Ingrediënten

Voor 4:

  • 700 tot 800 g kalfslever
  • boter
  • peper en zout
  • 80 g gepocheerde kalfshersenen
  • 100 g vers broodkruim
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • flinke scheut balsamicoazijn
  • 1 tot 2 el vers broodkruim
  • koude boter

Schroei de lever langs alle kanten dicht in boter, kruid met peper en zout en bak 10 minuten in een oven van 200°C. Haal uit de oven en laat een kwartier rusten. Maak de korst: plet de hersenen onder het broodkruim en kruid met peper, zout en peterselie. Smeer er de bovenkant van de lever mee in en bak nog 10 minuten verder in de oven. Deglaceer nadien de braadpan met balsamicoazijn, roer er het broodkruim onder en bind de saus met koude boter. Controleer de kruiding en serveer bij het vlees.

Schroei de lever langs alle kanten dicht in boter, kruid met peper en zout en bak 10 minuten in een oven van 200°C. Haal uit de oven en laat een kwartier rusten. Maak de korst: plet de hersenen onder het broodkruim en kruid met peper, zout en peterselie. Smeer er de bovenkant van de lever mee in en bak nog 10 minuten verder in de oven. Deglaceer nadien de braadpan met balsamicoazijn, roer er het broodkruim onder en bind de saus met koude boter. Controleer de kruiding en serveer bij het vlees.