Kalfskotelet met gegrilde kool

  • Moeilijkheid

Bij een barbecuegerecht zoals dit combineert de biowijn Domaine Marsalet 2000 uitstekend. Deze rode wijn uit de Bergerac is verkrijgbaar via www.delhaizewineworld.com

4 kalfskoteletten

4 bloemkoolroosjes

4 paarse bloemkoolroosjes en/of broccoli

Voor de saus:

3 eetlepels dragonazijn

3 dl olijfolie

4 draadjes saffraan

2 eierdooiers

1 geperst teentje knoflook

1 eetlepel gesnipperde dragon

peper en zout

Kook de bloemkoolroosjes tot ze beetgaar zijn. Als je paarse bloemkool gebruikt, kun je die beter apart koken, want hij geeft kleur af. Ook broccoli kook je apart, want die moet dan weer minder lang koken dan bloemkool. Koel alle kolen na het blancheren onmiddellijk af onder koud stromend water zodat ze hun kleur behouden en niet verder garen. Wentel ze ook nog eens door vleesmarinade en laat ze minstens 4 uur smaak nemen.

Breng de azijn aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de saffraandraadjes toe en laat 10 minuten trekken. Klop de eierdooiers los, terwijl je druppelsgewijs de olijfolie toevoegt samen met de afgekoelde saffraanazijn en dragon. Breng op smaak met peper en zout.

Kruid de kalfskoteletten met barbecuekruiden en gril ze 6 minuten op hete kolen. Laat het vlees nog wat rusten op de rand van de barbecue en rooster intussen de groenten op een speciaal daartoe ontworpen rekje. Bestrooi de groenten nog eens met peper, zout en een snuifje foelie of macis. De groenten zijn na 4 minuten voldoende geroosterd. Vergeet niet ze af en toe om te draaien: kool verbrandt vrij snel. Schik alles op een bord en serveer met de saus.

Variatie

Ook bearnaisesaus past uitstekend bij dit gerecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content