Voor 4:
300 g aubergine in blokjes
4 el lookolie
12 g fijngesneden ansjovisfilets
120 g gekonfijte tomaat in blokjes
60 g gekookte bleekselderij in blokjes
40 g grofgehakte rozijnen
10 g grofversneden groene olijven
2 g sherryazijn
4 g fijngesneden dragon
25 g grofgehakte gebakken pijnboompitten
2 kalfskoteletten van ca. 500 g elk
peper en zout
Bestrooi de aubergine met zout. Doe in een grote zeef en laat 30 minuten afgedekt in de koelkast staan. Bak gaar in olijfolie. Kruid met peper. Meng de overige ingrediënten erbij en breng op smaak. Maak deze traditionele, Siciliaanse, zoetzure bereiding bij voorkeur een dag van tevoren.
Kruid de koteletten met peper en zout. Kleur in bruisende boter. Gaar verder in de oven.
Dresseer de caponata naast het vlees.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier