Kalfsgebraad met gestoofd witloof en sinaasappel

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 kg witloof
  • boter
  • sap van 3 sinaasappels
  • bladerdeeg
  • geraspte zeste van 1 sinaasappel
  • nootmuskaat
  • suiker
  • 600 g kalfsgebraad
  • eventueel kervel
  • peper en zout
Bereiding
  1. Snij van 4 witloofstronken de onderste 3 cm af. Stoof deze enkele minuten rechtop in boter en sinaasappelsap. Leg er telkens een rondje bladerdeeg op. Bak 15 min. op 220°C.
  2. Stoof de rest van het witloof in boter en sap van sinaasappel. Voeg halverwege de zeste toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg op het eind een snuifje suiker toe.
  3. Bak het vlees aan alle kanten aan in boter, braad daarna 25 min. op 220°C.
  4. Serveer het kalfsgebraad met het witloof en de taartjes. Geef er gebakken aardappelen bij en werk eventueel af met kervel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content