Voor 4:
1 kg witloof
Boter
sap van 3 sinaasappels
bladerdeeg
geraspte zeste van 1 sinaasappel
nootmuskaat
suiker
600 g kalfsgebraad
eventueel kervel
peper en zout
Snij van 4 witloofstronken de onderste 3 cm af. Stoof deze enkele minuten rechtop in boter en sinaasappelsap. Leg er telkens een rondje bladerdeeg op. Bak 15 min. op 220°C. Stoof de rest van het witloof in boter en sinaasappelsap. Voeg halverwege de zeste toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg op het eind een snuifje suiker toe.
Bak het vlees aan alle kanten aan in boter, braad daarna 25 min. op 220°C. Serveer het kalfsgebraad met het witloof en de taartjes. Geef er gebakken aardappelen bij en werk eventueel af met kervel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier