Kalfsfilet met princessenboontjes, artisjok en vlierbloesemvinaigrette met bieslook en appel

Voor vier:

Voor vier:

200 gr verse princessenboontjes

2 gaar gekookte artisjokbodems

100 gr verse champignons

peper en zout

600 gr kalfsfilet

boter

2 grote vlierbloesemschermen

Voor de vinaigrette:

2 dl vlierbloesemsiroop

3 dl extra vierge olijfolie

een scheutje ciderazijn

2 eetlepels fijngehakte bieslook

peper en zout

3 eetlepels kleine dobbelsteentjes van jonagoldappel

Voor de vlierbloesemsiroop:

100 gr water

100 gr suiker

het sap van 1 citroen

4 grote vlierbloesemschermen

Maak de vlierbloesemsiroop enkele dagen vooraf. Breng het water met de suiker aan de kook en laat inkoken tot een lichte siroop. Haal van het vuur en doe er het citroensap en de vlierbloesemschermen bij. Laat trekken tot de siroop het aroma van de vlier voldoende heeft opgenomen. Meng voor de vinaigrette 2 dl van de siroop met de olijfolie, de ciderazijn en de bieslook en kruid met peper en zout. Doe er vlak voor het opdienen de appelblokjes bij. Maak de boontjes schoon en kook ze gedurende enkele minuten in kokend water. Giet ze meteen af en laat ze schrikken onder koud stromend water. Snijd de artisjokbodems in kleine blokjes en de rauwe champignons in plakjes. Meng de groenten voorzichtig onder elkaar en roer er wat van de vinaigrette onder. Kruid met peper en zout en houd warm. Bak het vlees rosƩ in boter en kruid met peper en zout. Verdeel in individuele porties. Schik de groenten en het vlees op vier warme borden. Werk af met de rest van de vinaigrette, de appelblokjes, verse vlierbloempjes en een draai van de pepermolen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content