Kalfsfilet met princessenboontjes, artisjok en vlierbloesemvinaigrette met bieslook en appel
Voor vier:
Voor vier:
200 gr verse princessenboontjes
2 gaar gekookte artisjokbodems
100 gr verse champignons
peper en zout
600 gr kalfsfilet
boter
2 grote vlierbloesemschermen
Voor de vinaigrette:
2 dl vlierbloesemsiroop
3 dl extra vierge olijfolie
een scheutje ciderazijn
2 eetlepels fijngehakte bieslook
peper en zout
3 eetlepels kleine dobbelsteentjes van jonagoldappel
Voor de vlierbloesemsiroop:
100 gr water
100 gr suiker
het sap van 1 citroen
4 grote vlierbloesemschermen
Maak de vlierbloesemsiroop enkele dagen vooraf. Breng het water met de suiker aan de kook en laat inkoken tot een lichte siroop. Haal van het vuur en doe er het citroensap en de vlierbloesemschermen bij. Laat trekken tot de siroop het aroma van de vlier voldoende heeft opgenomen. Meng voor de vinaigrette 2 dl van de siroop met de olijfolie, de ciderazijn en de bieslook en kruid met peper en zout. Doe er vlak voor het opdienen de appelblokjes bij. Maak de boontjes schoon en kook ze gedurende enkele minuten in kokend water. Giet ze meteen af en laat ze schrikken onder koud stromend water. Snijd de artisjokbodems in kleine blokjes en de rauwe champignons in plakjes. Meng de groenten voorzichtig onder elkaar en roer er wat van de vinaigrette onder. Kruid met peper en zout en houd warm. Bak het vlees rosé in boter en kruid met peper en zout. Verdeel in individuele porties. Schik de groenten en het vlees op vier warme borden. Werk af met de rest van de vinaigrette, de appelblokjes, verse vlierbloempjes en een draai van de pepermolen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier