Kalfsescalope met prosciutto en mozzarella

saltimbocca (Salt’ im bocca) © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Je hebt zin in een gerecht met veel smaak? Ga dan voor deze lekkere combinatie van kalfsvlees, ham en kaas.

Voor 4 personen

4 dunne kalfslapjes

4 plakken parmaham (of andere rauwe ham)

1 glas sherry of witte wijn

rozemarijn

2 teentjes knoflook

bouillon van rundsvlees

2 bollen mozzarella

4 grote aardappelen

Bereiding

1. Trek een bouillon van een soepbeen met vlees.

2. Schil dikke aardappelen en snijd er bolletjes uit met een aardappelboor. Kook de bolletjes 5 minuten tot ze net niet gaar zijn. Giet het kookwater af en laat de aardappels goed uitdampen.

3. Fruit de geperste teentjes knoflook in olijfolie. Klop het vlees plat met een deegroller, kruid met peper en bak langs beide zijden in olijfolie. Haal het vlees uit de pan en leg op ieder stuk vlees een snede parmaham. Giet de sherry en de bouillon in de bakpan en voeg rozemarijn toe. Breng al roerend aan de kook en laat het vocht inkoken.

4. Verwarm de grill van de oven. Doe het vlees in een vuurvaste schotel en leg op ieder stuk vlees een flinke plak mozzarella. Bak de aardappelbolletjes in een frituurpan.

5. Verwarm de borden. Leg op ieder bord een stuk vlees en overgiet met saus. Leg de aardappelen op de borden en versier met een tak rozemarijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content