Nodig voor zes :
650 g kalfsgehakt
125 g gezouten spek
200 g kruim van oud brood (of paneermeel
2 eieren
2 eierdooiers
200 g wortelen
4 kleine blanke uitjes
20 kervelpluksels
olijfolie
1/2 koffielepel vijfkruidenmix
1/2 koffielepel gemalen korianderzaad
Coulis :
400 g grofgehakte tomaten uit blik
Verse kruiden :
Kervel
Basilicum
platte peterselie
bieslook
Gedroogde kruiden :
Peper
cayennepeper
zout
Het brood verkruimelen. De uitjes pellen en fijnhakken. De wortelen schoonmaken en in kleine blokjes snijden. De kervel wassen en de helft fijn knippen. Het spek klein snijden. Giet een scheut olijfolie in een pan, voeg de uien, wortelen en spek toe. 5 minuten bakken onder regelmatig roeren. Het mengsel bij het kalfsvlees doen. De kruiden, fijne kervel, losgeklopte eieren, eierdooiers en broodkruim toevoegen en alles kneden. Doe de rest van de kervel in een ovenschotel, leg het gehakt in de schotel en zet alles 40 minuten in een hete oven (225) C). Haal de schotel uit de oven, verwijder het kalfsbrood en dien warm of koud op met coulis.
De coulis bereiden. Giet wat olijfolie in een pan en voeg de gehakte tomaten, zout, peper en cayennepeper toe. Aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen tot al het water is verdampt. Voeg de fijngehakte verse en de gedroogde kruiden toe.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier