Kalfsbrood en coulis van tomaten en groene kruiden

  • Moeilijkheid

Nodig voor zes :

650 g kalfsgehakt

125 g gezouten spek

200 g kruim van oud brood (of paneermeel

2 eieren

2 eierdooiers

200 g wortelen

4 kleine blanke uitjes

20 kervelpluksels

olijfolie

1/2 koffielepel vijfkruidenmix

1/2 koffielepel gemalen korianderzaad

Coulis :

400 g grofgehakte tomaten uit blik

Verse kruiden :

Kervel

Basilicum

platte peterselie

bieslook

Gedroogde kruiden :

Peper

cayennepeper

zout

Het brood verkruimelen. De uitjes pellen en fijnhakken. De wortelen schoonmaken en in kleine blokjes snijden. De kervel wassen en de helft fijn knippen. Het spek klein snijden. Giet een scheut olijfolie in een pan, voeg de uien, wortelen en spek toe. 5 minuten bakken onder regelmatig roeren. Het mengsel bij het kalfsvlees doen. De kruiden, fijne kervel, losgeklopte eieren, eierdooiers en broodkruim toevoegen en alles kneden. Doe de rest van de kervel in een ovenschotel, leg het gehakt in de schotel en zet alles 40 minuten in een hete oven (225) C). Haal de schotel uit de oven, verwijder het kalfsbrood en dien warm of koud op met coulis.

De coulis bereiden. Giet wat olijfolie in een pan en voeg de gehakte tomaten, zout, peper en cayennepeper toe. Aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen tot al het water is verdampt. Voeg de fijngehakte verse en de gedroogde kruiden toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content