Kabeljauwrug zoals Ossobuco

  • Moeilijkheid

Voor 4:

1 kabeljauwmoot van ongeveer 1,2 kg uit het midden

1/2 l visfumet

1 prei

1 wortel

2 takjes groene selderie

4 à 5 stukken zongedroogde tomaat in olie

1 teentje knoflook

1 tuiltje verse tijm

1 verse rozemarijntop

2 laurierblaren

2 krullen sinaasappelschil (geschild met de dunschiller)

extra vierge olijfolie

zout en peper

Maak de groenten schoon en snij ze in dobbelsteentjes. Neem een schotel die zowel op het vuur als in de oven mag en verwarm er de olie in. Bak er de kruiden en de look gedurende 15 seconden in op vrij hoog vuur. Kruid de kabeljauwrug met peper en zout en bruin hem aan beide kanten aan tot het vel knispert (4 à 5 minuten).

Haal de vis uit de ovenschaal en vervang hem door de groenten. Laat ze 3 à 4 minuten zachtjes bakken. Leg de vis op het groentebedje en overgiet met de fumet. Zet in de voorverwarmde oven en laat 20 tot 25 minuten braden bij 180°C. Bedruip af en toe. Dien het gerecht op in de ovenschotel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content