Kabeljauwrug met puree en zomerse groenten
Voor 4:
Voor 4:
800 g kabeljauwrug met vel
2 courgettes
2 zomerraapjes
1 rijpe tomaat of enkele kerstomaatjes
1 bos platte peterselie
takjes verse koriander
enkele groene olijven
citroentijm
1 onbespoten citroen
1,5 dl olijfolie
rodewijnazijn (type cabernet sauvignon, zuurzoet)
750 g vastkokende aardappelen
50 g boter
Dompel de tomaat in kokend water, verfris en pel. Snij in dobbelsteentjes. Doe er de fijngesneden olijven bij. Hak peterselie en koriander fijn en voeg toe. Overgiet met rodewijnazijn, olijfolie en kruid met peper en wat grof zout.
Snij de courgettes overlangs, haal er de pulp uit en snij in plakjes. Schil de raapjes en snij in plakjes.
Kook de aardappelen in de schil, pel ze, prak grof en breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Trek de zeste van de citroenschil, hak fijn en meng door de geprakte aardappelen.
Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Bak op de velkant in boter en zet 6 minuten in een hete oven. Kruid met peper, zout en citroentijm.
Bak de groenten kort in boter met olijfolie, kruid naar smaak.
Maak een vorm van de aardappelen en leg er de vis op. Schik de groenten eromheen en schep 2 à 3 lepels van het tomatenmengsel over de vis.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier