Voor 4:
4 moten kabeljauw van 200 g
75 g gemalen parmezaankaas
4 kleine venkelknollen
8 tomaten
1 ui
olijfolie
een theelepel bruine suiker
zout en peper van de molen
12 blaadjes basilicum
De puree van tomaten bereiden: de tomaten in kokend water dompelen, verfrissen, en vel en zaden verwijderen. Een ui fijn snijden en in olijfolie stoven. Tomaten, bruine suiker, 4 blaadjes basilicum, peper en zout toevoegen. Een half uur laten pruttelen.
De vis in een met boter ingesmeerde ovenschotel leggen, bestrooien met geraspte parmezaankaas en een tiental minuten in een pan met dikke bodem in een weinig water en olie onder deksel gaar koken. De groente kruiden met peper en zout. De bovenkant van de vis onder de grill kleuren, tot zich een goudbruin korstje vormt. De vis op vier warme borden schikken. De tomatenpuree uitlepelen en de venkelhelften op de borden schikken. Versier met blaadjes basilicum.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier