Voor 4 personen:
4 kabeljauwhaasjes (200 gram)
1 eetlepel roze bessen
200 gram sperzieboontjes
200 gram cantharellen
2 courgettes
2 tomaten
een tiental blaadjes basilicum
zout en peper
8 eetlepels vergine olijfolie
Strijk de kabeljauwhaasjes in met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Bestrooi ze met wat roze bessen en laat ze gedurende 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.
Maak de sperzieboontjes schoon, was ze en blancheer ze 3 minuten in gezouten water. Giet ze af, fris ze meteen op onder de koudwaterkraan, laat ze goed uitlekken en dep ze droog.
Bak ze op in een beetje olijfolie.
Maak de cantharellen schoon met een vochtig stukje keukenpapier en bak ze op een hevig vuur in olijfolie.
Snij de courgettes in fijne reepjes en bak ze eveneens enkele minuten aan in olijfolie.
Pel de tomaten, snijd ze in vieren, ontpit ze en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schik op ieder bord een kabeljauwhaasje op een bedje van courgettereepjes en versier met boontjes, kleine blokjes tomaat, cantharellen en fijngesneden basilicumblaadjes.
Breng op smaak met peper en zout en overgiet het geheel net voor het opdienen met een scheutje olijfolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier