Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 kabeljauwhaasjes van 200 g
  • 4 sneden Gandaham
  • 1 grote bloemkool
  • 1 bos bladpeterselie
  • een handvol pijnboompitten
  • grofgemalen peper, zout, nootmuskaat
  • krielaardappels (facultatief)
  • fleur de sel

Spreid de sneden Gandaham uit op een vel aluminiumfolie en zet klaar onder de grill. Stoom de bloemkool gaar.

Hak ondertussen de peterselieblaadjes grof, blancheer en dep droog. Prak de bloemkool fijn met een vork of pureestamper (gebruik geen blender of keukenmachine).

Kruid met zout, grofgemalen peper, verse nootmuskaat en meng er de peterselie door. Werk het geheel op met enkele klontjes boter en hou warm.

Steek de grill boven de Gandaham aan. Wrijf de kabeljauwhaasjes in met peper en zout, en haal kort door de bloem. Bak op halfhoog vuur in 5 minuten beide zijden bruin. Kleur in een andere pan zonder vetstof de pijnboompitten op zacht vuur en schud geregeld op om aanbakken te voorkomen.

Maak een bedje van bloemkoolpuree. Leg hierop een sneetje krokante Gandaham en daarop het kabeljauwhaasje.

Bestrooi met fijngehakte pijnboompitten. Dien eventueel op met in de schil gekookte krielaardappelen, bestrooid met fleur de sel.

Spreid de sneden Gandaham uit op een vel aluminiumfolie en zet klaar onder de grill. Stoom de bloemkool gaar.Hak ondertussen de peterselieblaadjes grof, blancheer en dep droog. Prak de bloemkool fijn met een vork of pureestamper (gebruik geen blender of keukenmachine).Kruid met zout, grofgemalen peper, verse nootmuskaat en meng er de peterselie door. Werk het geheel op met enkele klontjes boter en hou warm.Steek de grill boven de Gandaham aan. Wrijf de kabeljauwhaasjes in met peper en zout, en haal kort door de bloem. Bak op halfhoog vuur in 5 minuten beide zijden bruin. Kleur in een andere pan zonder vetstof de pijnboompitten op zacht vuur en schud geregeld op om aanbakken te voorkomen.Maak een bedje van bloemkoolpuree. Leg hierop een sneetje krokante Gandaham en daarop het kabeljauwhaasje.Bestrooi met fijngehakte pijnboompitten. Dien eventueel op met in de schil gekookte krielaardappelen, bestrooid met fleur de sel.