Kabeljauwgoulash

  • Moeilijkheid

Hoofdgerecht voor 4 personen:

800 gram gefileerde kabeljauw

peper en zout

5-6 eetlepels olijfolie

2 uien

2 groene paprika’s

1 eetlepel paprikapoeder

50 gram bloem

2 1/2-3 dl vleesbouillon

2 1/2 dl sour cream

1 klein blikje tomatenpuree

citroensap naar smaak

Bestrooi de kabeljauwfilet met peper en zout en bak de vis zeer snel aan beide zijden in enkele eetlepels olijfolie. Neem de vis uit de pan en snijd de vis in grote dobbelstenen. Pel de uien en snipper ze klein. Halveer de paprika’s, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Doe de resterende olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de uisnippers ongeveer 5 minuten. Voeg de reepjes paprika toe, fruit deze ongeveer 2-3 minuten mee. Bestrooi met paprikapoeder en bloem. Laat dit al omroerend ongeveer 2 minuten fruiten en voeg dan bouillon, sour cream en tomatenpuree toe. Laat alles onder voortdurend roeren ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de blokjes vis en citroensap naar smaak toe en schuif de pan zachtjes heen en weer over het vuur. Laat de vis in ongeveer 3 minuten in de saus gaar worden. Proef of nog peper, zout of citroensap moet worden toegevoegd en serveer de goulash met rijst of deegwaren.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content