Kabeljauwcurry

Voor 4 personen
  • 2 el currypoeder
  • 1 el gehakte verse gember
  • 1 el gehakte verse look
  • 1 dl visfumet
  • 5 el arachideolie
  • 4 gehakte sjalotten
  • 1 zachte groene chilipeper
  • 8 groene kardemom
  • 4 dl kokosmelk
  • 3 dl Griekse yoghurt
  • 2 bananen, in schijfjes
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 2 el verse koriander
Bereiding
  1. Meng het currypoeder met versgehakte gember en look. Voeg de fumet toe en roer tot een papje. Verwarm 2 eetlepels arachideolieolie in een pan. Voeg het papje toe en bak tot het vocht bijna verdwenen is. Doe er nog 1 eetlepel arachideolie bij en bak de sjalotten glazig.
  2. Voeg daarna chilipeper, kardemom en kokosmelk toe. Laat tien minuten pruttelen en doe er de yoghurt bij. Laat nog vijf minuten pruttelen. Haal de chilipeper uit de saus.
  3. Bak de bananen en de kabeljauwfilet in een pan mooi aan en doe ze bij de curry. Laat even doorwarmen en voeg de rest van de Griekse yoghurt net voor het serveren toe. Werk af met verse koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content