Voor 4:

  • 400g kabeljauwfilet
  • 10 takjes verse munt
  • 10 takjes koriander
  • 1 stengel citroengras
  • 1 teentje knoflook
  • 2 verse lente-uitjes
  • 2 tl rodekerriepoeder
  • sap van 1/2 limoen
  • peper, zout
  • 1 tl maïszetmeel
  • 1 ei
  • 2 cm verse gember

Voor de kerrie

  • 2 elolijfolie
  • 600 g pompoen, in blokjes
  • 200 g prinsessenboontjes, versneden
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 el kerriepoeder
  • sap van1 limoen
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 el palmsuiker
  • enkele blaadjes limoenblad

Verhit olie in een pan, bak de pompoen zachtjes, doe er de boontjes bij. Laat even sudderen, voeg kokosmelk, kerriepoeder, limoensap, rijstazijn, sojasaus, palmsuiker en limoenblaadjes toe. Meng en laat 10 min. sudderen.

Hak de kabeljauw grof. Snij munt, koriander en citroengras fijn en voeg toe. Snij ook de look en lente-uitjes fijn, bak even aan en voeg toe. Kruid met kerriepoeder, limoensap, peper en zout, meng er het maïszetmeel en het ei door en kneed goed door elkaar. Draai balletjes.

Doe de balletjes in de kerriesaus, laat 10 min. koken onder deksel. Draai voorzichtig om, laat 10 min.verder sudderen.

Werk af met snippers munt, koriander en lente-ui.