Kabeljauw op Vlaamse wijze

© Getty
  • Moeilijkheid

een lekker gerecht uit eigen land dat je snel en zonder veel moeite kan bereiden.

Voor 4 personen

4 kabeljauwmoten van 250 g

2 dl visfumet

2 sjalotten

100 g verse broodkruim

100 g boter

1 citroen

1 eetlepel fijngehakte verse tuinkruiden (peterselie, kervel, bieslook)

peper

zout

Bereiding

1. Spoel en dep de kabeljauwmoten droog. Pel en hak de sjalotten fijn. Schil de citroen, pel de resterende witte velletjes van de schil zoveel mogelijk weg, snijd de citroen in schijfjes.

2. Schik de gehakte sjalotten op de bodem van een ovenvaste schaal. Leg daarop de kabeljauwmoten, naast elkaar. Kruid met peper en zout, bestrooi met het broodkruim en bedek met schijfjes citroen. Giet de visfumet erbij en laat de ovenschaal 25 min garen in een voorverwarmde oven op 180 ° C.

3. Haal de kabeljauwmoten uit en houd alles warm. Zeef het smoorvocht in een pannetje. Zet het op een zacht vuurtje en klop de koude boter eronder. Meng, van het vuur, de fijngehakte tuinkruiden onder de saus.

4. Schik de kabeljauwmoot op een warm bord, lepel de saus errond en garneer met een schijfje citroen en steeltjes bieslook. Serveer met natuuraardappelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content