Kabeljauw met Witbier

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

800 g kabeljauwfilets

3 eierdooiers

1/2 citroen – 1 limoen in partjes gesneden

250 g boter en 2 eetlepels gesmolten boter

1 flesje Witbier Haacht

4 mooie aardappelen

peper, zout en cayennepeper

2 tomaten, in partjes – een bosje waterkers

Was de aardappelen maar schil ze niet. Prik ze een paar keer in met een vork en gaar ze een achttal minuten (afhankelijk van de grootte) in de microgolfoven op volle kracht. Halveer de aardappelen overlangs en grill de snijkant in een hete grillpan. Bak de kabeljauwfilets een 15-tal minuten in romige boter. Doe de eierdooiers en het bier in een pannetje en klop ze op een matig vuurtje op zonder te laten koken. Neem de pan van het vuur zodra het mengsel begint te dikken en roer er de gesmolten boter door. Breng de saus op smaak met enkele druppels citroensap. Serveer de vis met de saus en de aardappelen en versier de borden met partjes limoen, tomaat en plukjes waterkers.

Tip:

Lekker met uitgelekte en even in boter verwarmde zurkel van Bonduelle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content