Kabeljauw met saffraan in een papiertje

  • Moeilijkheid

Voor 2 personen:

2 kabeljauwfilets van 150 gram

1 citroen

saffraandraadjes

15 cl verse room

1 eetlepel visfumet in poedervorm

100 gram basmatirijst

30 gram boter

30 gram pijnboompitten

Kook de rijst in gezouten water. Respecteer de aangeduide kooktijd. Laat uitlekken en spoel eventjes onder koud, stromend water. Warm vervolgens op een zacht vuurtje terug op, samen met de boter en de pijnboompitten. Breng de room zachtjes aan de kook, terwijl je er de visfumet en de saffraan aan toevoegt. Laat de room voldoende indikken, anders zou je saus wel eens te vloeibaar kunnen zijn. Neem twee vellen aluminiumfolie of vetdicht papier. Leg op elk vel een dun schijfje citroen, daarop een kabeljauwfilet (je kunt voor dit recept zowel verse als diepgevroren vis gebruiken). Voeg een snuifje peper en zout toe en overgiet met de helft van de ingedikte room. Leg er tenslotte nog een schijfje citroen bovenop. Vouw het papier dicht. Plaats 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Dien de vis op met de warme rijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content