Kabeljauw met hazelnoten, koriander en blanke botersaus

Voor 4:

Voor 4:
1/5 vers witbrood (voor ongeveer 4 tot 6 el broodkruim)
1 kleine el boter
4 el grof gehakte hazelnoten
1 el zeer fijn gehakte korianderblaadjes
3 el zeer fijn gehakt bieslook
peper en zout
4 stukken dikke kabeljauwfilet van 120 g elk
3 dl visfumet
een scheut vermout (bij voorkeur Nouilly Prat)
boter
eventueel room
Wrijf het brood door een fijne zeef of rasp. Meng boter, hazelnoten, fijngehakte koriander en bieslook onder het fijne broodkruim en kruid met peper en zout. Strijk in een laag van 5 mm dik bovenop de kabeljauw. Zet in een oven van 180°C.
Braad de vis verder gaar in 8 tot 10 min. Breng ondertussen de visfumet aan de kook met een scheut vermout. Laat tot de helft inkoken, bind met koude boter en eventueel een scheut room. Schik de kabeljauw in het midden van vier borden, giet de saus rondom. Werk eventueel af met kruiden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier