Kabeljauw met ham, asperges, tijm en aardappelpuree

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 kabeljauwfilets van 180 gram elk

4 eetlepels pesto

grofgemalen zwarte peper en zeezout

6 takjes verse tijm

150 gram sneetjes rauwe ham van 2 mm dik

olijfolie

1 bot groene asperges

sap van 2 limoenen

een scheutje sojasaus

luchtige aardappelpuree

Maak de kabeljauwfilets schoon en zorg ervoor dat alle vliezen zijn verwijderd. Die worden tijdens het garen immers taai en vlezig. Wrijf de vis in met pesto en kruid met peper en zout. Versnipper er de helft van de tijmblaadjes over en rol op in rauwe ham. Schik in een met olijfolie ingewreven schotel, leg er de rest van de takjes tijm op en bak gedurende 15 minuten in een oven van 200°C. Schil de asperges voor drie vierde en snijd ze schuin in stukken van 6 cm. Bak ze krokant in olijfolie, kruid met peper en zout en laat even uitlekken. Haal de vis uit de oven en de schotel. Deglaceer de schotel met het limoensap en een scheutje sojasaus. Roer goed los en kruid met peper. Schik eerst de puree op de borden en daarop de asperges. Verdeel er de in stukken gesneden vis over en werk af met de saus en takjes tijm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content