Nodig voor vier:
800 g kabeljauwfilet
1 krop andijvie
4 grote aardappelen
1 dl room
15 cl Bernardus Tripel
25 cl bruine fond (of geconcentreerde bouillon)
1 eetlepel rozijntjes
1 koffielepel suiker
nootmuskaat
peper en zout
De aardappelen schillen, koken en pureren tot een mooie, gladde massa. De andijvie schoonmaken en wassen. De room aan de kook brengen met peper, zout en nootmuskaat naar smaak. De andijvie kort in deze room stoven en vervolgens de puree en de andijvieroom mengen. Het bier en de bruine fond, samen met de suiker, tot de helft van het volume inkoken. Kruiden naar smaak en de rozijnen toevoegen. Indien de saus te bitter is, kan men een weinig boter door de saus kloppen. De kabeljauwfilets bereiden: eerst in de pan en vervolgens in de oven. De stoemp over vier warme borden verdelen. De vis op de stoemp schikken en de saus rond de vis uitgieten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier