Voor 4:

1 stengel citroengras, 1 teen knoflook, 4 takjes koriander, sap van 1 citroen, 5dl visfumet, 4 porties kabeljauw, 30g boter, 1/2 tl fleur de sel, 1 tl vijfpepermengeling

Bereidingswijze:

Verwijder de taaie buitenste blaadjes van het citroengras en snij de stengel in stukjes. Pel de teen knoflook. Spoel de koriander, zwier droog en haal de blaadjes van de takjes. Doe het citroensap, het citroengras, de knoflook, de koriander en de visfumet in een pan. Laat 10 minuten koken. Leg er de kabeljauw in en laat 7 à 8 minuten pocheren. Serveer de kabeljauw met het gezeefde pocheervocht. Werk af met een klontje boter, kruid met fleur de sel en vijfpepermengeling. Serveer meteen.

Tip: vijfpepermengeling bestaat gewoonlijk uit witte, zwarte en groene peper, roze bessen en jamaicapeper.

Voor 4:1 stengel citroengras, 1 teen knoflook, 4 takjes koriander, sap van 1 citroen, 5dl visfumet, 4 porties kabeljauw, 30g boter, 1/2 tl fleur de sel, 1 tl vijfpepermengelingBereidingswijze:Verwijder de taaie buitenste blaadjes van het citroengras en snij de stengel in stukjes. Pel de teen knoflook. Spoel de koriander, zwier droog en haal de blaadjes van de takjes. Doe het citroensap, het citroengras, de knoflook, de koriander en de visfumet in een pan. Laat 10 minuten koken. Leg er de kabeljauw in en laat 7 à 8 minuten pocheren. Serveer de kabeljauw met het gezeefde pocheervocht. Werk af met een klontje boter, kruid met fleur de sel en vijfpepermengeling. Serveer meteen. Tip: vijfpepermengeling bestaat gewoonlijk uit witte, zwarte en groene peper, roze bessen en jamaicapeper.