Ingrediënten

Voor 8 personen:

  • 1 kg filet van een grote kabeljauw (125 g per persoon)
  • 500 g filets van milde gerookte haring
  • grofgemalen peper
  • 80 g boter
  • 1 kg gekookte zuurkool, goed gekruid met jeneverbes en kruidnagel
  • beurre-blancsaus

Beboter roestvrijstalen ringen (of ovenschaaltjes). Zet de ringen op een schotel die geschikt is om te stomen. Leg in elke ring een dun lapje kabeljauwfilet. Verdeel dunne lapjes bokkingfilet over de ringen. Eindig met dunne lapjes kabeljauwfilet om de ringen te vullen. Bestrijk met boter, kruid met gemalen peper, stoom gedurende 5 à 6 minuten: het midden moet doorschijnend blijven, maar wel lauw zijn. Leg de gestoomde vis op een bedje van zuurkool. Giet er wat beurre-blancsaus over en bestrooi met grofgemalen peper.

Beboter roestvrijstalen ringen (of ovenschaaltjes). Zet de ringen op een schotel die geschikt is om te stomen. Leg in elke ring een dun lapje kabeljauwfilet. Verdeel dunne lapjes bokkingfilet over de ringen. Eindig met dunne lapjes kabeljauwfilet om de ringen te vullen. Bestrijk met boter, kruid met gemalen peper, stoom gedurende 5 à 6 minuten: het midden moet doorschijnend blijven, maar wel lauw zijn. Leg de gestoomde vis op een bedje van zuurkool. Giet er wat beurre-blancsaus over en bestrooi met grofgemalen peper.