Kabeljauw en milde haring op een zuurkoolbedje

  • Moeilijkheid

Voor 8 personen:

1 kg filet van een grote kabeljauw (125 g per persoon)

500 g filets van milde gerookte haring

grofgemalen peper

80 g boter

1 kg gekookte zuurkool, goed gekruid met jeneverbes en kruidnagel

beurre-blancsaus

Beboter roestvrijstalen ringen (of ovenschaaltjes). Zet de ringen op een schotel die geschikt is om te stomen. Leg in elke ring een dun lapje kabeljauwfilet. Verdeel dunne lapjes bokkingfilet over de ringen. Eindig met dunne lapjes kabeljauwfilet om de ringen te vullen. Bestrijk met boter, kruid met gemalen peper, stoom gedurende 5 à 6 minuten: het midden moet doorschijnend blijven, maar wel lauw zijn. Leg de gestoomde vis op een bedje van zuurkool. Giet er wat beurre-blancsaus over en bestrooi met grofgemalen peper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content