Kaastruffels met kweeperencompote

  • Moeilijkheid

Voor 4:

100 g roquefort,

100 g camembert,

100 g brie,

100 g boter,

1 ui,

2 el gehakte peterselie,

cayennepeper,

peper en zout,

4 cl cognac,

4 cl porto,

broodkruim, van roggebrood

Voor de compote :

2 kweeperen,

sap van 1 citroen,

2 dl appelsap,

250 g suiker

Garnituur :

muntblaadjes

plet de kaassoorten en de boter met een vork en voeg er uisnippers, gehakte peterselie, cognac, porto, peper, zout en cayennepeper bij. Meng stevig. Lepel er kleine bolletjes van en laat die een tijdje opstijven in de koelkast. Maak ondertussen het broodkruim. Maal daarvoor in de keukenrobot sneetjes zwart roggebrood en droog die wat in een lauwe oven van ongeveer 100°C. Schil de kweeperen en snij ze in stukjes. Besprenkel met citroensap en doe ze in een pot met de suiker en appelsap. Laat gedurende 25 minuten zachtjes koken (de kooktijd hangt af van de rijpheid van de peren) en laat afkoelen. Wentel de kaasbolletjes door het broodkruim. lepel wat kweeperen op een bord en schik er de kaastruffels op. Versier met muntblaadjes.

* Dit gerechtje kan dienen als receptiehapje én als volwaardig kaasnagerechtje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content