Voor 4:

30 g boter, 70 g bloem, 5 dl volle melk, 175 g gemengde geraspte kaas (1/3 gruyère, 1/3 emmenthaler en 1/3 Parmezaanse kaas), 1 eierdooier, peper en zout, nootmuskaat, 1 losgeklopt eiwit, paneermeel, peterselie, 1 citroen

Bereidingswijze:

Maak een dikke béchamelsaus. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem onder. Voeg de melk toe en laat de roux al roerend smelten, zodat de saus indikt. Roer er de kaas onder tot die helemaal is gesmolten en voeg vervolgens de eierdooier toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Strijk het mengsel uit op een met huishoudfolie beklede bakplaat en laat een dag afkoelen in de koelkast.

Snij de opgesteven kaasmassa nadien in ruiten van ongeveer 6 cm lang en paneer deze tweemaal. Dompel de kroketten eerst in eiwit en wentel ze daarna in paneermeel. Herhaal en bak de kaaskroketten krokant in hete frituurolie. Serveer met gefrituurde peterselie en citroenpartjes.

Voor 4:30 g boter, 70 g bloem, 5 dl volle melk, 175 g gemengde geraspte kaas (1/3 gruyère, 1/3 emmenthaler en 1/3 Parmezaanse kaas), 1 eierdooier, peper en zout, nootmuskaat, 1 losgeklopt eiwit, paneermeel, peterselie, 1 citroenBereidingswijze:Maak een dikke béchamelsaus. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem onder. Voeg de melk toe en laat de roux al roerend smelten, zodat de saus indikt. Roer er de kaas onder tot die helemaal is gesmolten en voeg vervolgens de eierdooier toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Strijk het mengsel uit op een met huishoudfolie beklede bakplaat en laat een dag afkoelen in de koelkast.Snij de opgesteven kaasmassa nadien in ruiten van ongeveer 6 cm lang en paneer deze tweemaal. Dompel de kroketten eerst in eiwit en wentel ze daarna in paneermeel. Herhaal en bak de kaaskroketten krokant in hete frituurolie. Serveer met gefrituurde peterselie en citroenpartjes.