Kaaskroketten

© Getty
Voor 20 stuks
  • 80 g gezouten boerderijboter
  • 150 g bloem
  • 1/2 l halfvolle melk
  • 250 g gemalen kaas (1/2 gruyère + 1/2 parmezaan) in blokjes
  • 4 eieren (dooiers en eiwit gescheiden)
  • paneermeel
  • peper
  • nootmuskaat
Bereiding
  1. Breng de melk, eidooiers, bloem en boter in een kookpot al roerend aan de kook tot er een vaste massa ontstaat. Neem de pot van het vuur en doe er al roerend de kaasblokjes bij.
  2. Verdeel het kaasmengsel over een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat het volledig afkoelen en snij het vervolgens in stukken.
  3. Wentel de stukken in bloem en vervolgens in opgeklopt eiwit. Haal ze daarna door het paneermeel.
  4. Zet de kaaskroketten minstens een uur in de koelkast om op te stijven. Bak ze op 160°C in de friteuse tot ze goudbruin kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content