Kaaskoekjes met krokante bierstengels en Leffe-mayonaise

  • Moeilijkheid

1 pakje abdijkaas in sneetjes

ingrediënten voor een huisbereide mayonaise (druivenpitolie, 2 eierdooiers, zout, peper)

1 flesje Leffe Bruin (in plaats van azijn)

brooddeeg (bloem, bier, boter, zout, gist)

Koekjes: Leg de sneetjes abdijkaas naast en op elkaar op bakpapier, waarbij ze elkaar lichtjes overlappen, om zo een vierkant van 20 cm te krijgen. Bak dit in de oven op 150 graden gedurende 10 à 15 minuten, afhankelijk van de dikte van de sneetjes. Laat 5 minuten afkoelen en snijd er vierkantjes van ongeveer 6 cm uit. In totaal hebt u 9 vierkantjes nodig. Schik de vierkantjes op bakpapier zonder dat ze elkaar raken en bak ze gedurende 30 minuten op 120 graden. Verwijder ze en laat afkoelen.

Leffe-mayonaise: bereid de Leffe-mayonaise net zoals een gewone mayonaise: 2 eierdooiers voor 1/2 liter druivenpitolie, peper en zout. Doe de 2 eierdooiers in een kom, samen met een snuifje zout. Mix met een staafmixer. Voeg beetje bij beetje de olie toe. Kruid bij indien nodig en voeg een beetje Leffe Bruin toe in plaats van azijn.

Stengels: maak een brooddeeg met 250 g bloem, 125 à 150 ml Leffe, 30 g boter, 5 g zout en 10 g gist. Kneed het deeg en verdeel het in kleine porties. Rol deze deegbolletjes tot stengels. Zet in de oven zonder te laten rijzen en bak de stengels op 200 graden gedurende 6 à 8 minuten.

Tip: Voor de abdijkaas kunt u Nazareth gebruiken. Om het uzelf gemakkelijker te maken kunt u ook kant-en-klare stengels kopen in de supermarkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content