Kaasfondue met groenten

e39ec2231c95dadc9284030ba7cd3d37

Plaats een hete en gladde fondue aan tafel op een brander. De mensen rond de tafel dopen de groenten en de plakjes brood in de zachte kaasmassa.

Kaasfondue met groenten

Voor vier:

12 roosjes broccoli

12 roosjes bloemkool

100 g kleine worteltjes

100 g prinsessenbonen

1 stokbrood

2 teentjes knoflook

2,5 dl droge, witte wijn

100 g geraspte gruyère

250 g emmentaler

1 el maïszetmeel

scheutje kirsch

snuif bicarbonaat

zout

peper

nootmuskaat

Maak de groenten schoon en blancheer ze 3 min. in een pan met gezouten water. Verfris de groenten onder koud water en laat uitlekken. Snij het stokbrood diagonaal in sneden van een centimeter dik en bak of toast ze.

Wrijf de bovenkant van het brood in met knoflook. Wrijf de binnenkant van de fonduepan met een teen knoflook in. Giet de wijn in de pan en warm op. Voeg de geraspte kaas toe en los al roerende de kaas op. Meng het maïszetmeel met een scheutje kirsch en voeg al roerende toe.

Roer een snuif bicarbonaat door de fondue en kruid naar smaak met zout, peper en wat gemalen nootmuskaat. Plaats de hete en gladde fondue aan tafel op een brander. De mensen rond de tafel dopen de groenten en de plakjes brood in de zachte kaasmassa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content