Ingrediënten

Voor een persoon

  • 150 g rode biet
  • 300 g veenbessen
  • cuberdonsiroop
  • ijsblokken

Bereiding

  1. Schil de rode bieten, snijd ze in stukjes en doe ze in een sapcentrifuge.
  2. Doe de veenbessen in de sapcentrifuge.
  3. Meet van beide sappen dezelfde hoeveelheid af, meng ze en voeg per 30 ml sap 1 ml cuberdonsiroop toe.
  4. Meng goed.
  5. Vul een glas voor de helft met ijsblokken en giet het mengsel erbij.Werk af met cayennepeper en een paar druppels balsamicosiroop of met gebakken peperkoekblokjes op een prikker, afgewisseld met blokjes stilton. Houd je niet van cuberdons, gebruik dan honingsiroop.
© M-Books

Uit: 100 mocktails, Hilde Deweer (M-Books, € 19,99)

Voor een persoonUit: 100 mocktails, Hilde Deweer (M-Books, € 19,99)