Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 1 jonge eend van ongeveer 800 g
  • 50 cl rode wijn
  • 1 steranijs
  • 10 korrels sechouanpeper
  • 2 kardemompeulen
  • 1 takje tijm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 vijgen
  • 6 kwetsen
  • zout en peper naar smaak

Laat de eend met de specerijen gedurende 45 minuten in de wijn marineren. Draai ze af en toe een keer om. Laat de eend in een stoofpan met olijfolie aan alle zijden bruinen. Giet de olie daarna weg. Voeg de marinade toe, breng op smaak met peper en zout, dek af en laat 20 minuten garen. Voeg de vijgen en de kwetsen toe en laat nogmaals 15 minuten stoven. Neem daarna de eend en de vruchten uit de pan. Filter het kookvocht en serveer het in een sauskom.

Laat de eend met de specerijen gedurende 45 minuten in de wijn marineren. Draai ze af en toe een keer om. Laat de eend in een stoofpan met olijfolie aan alle zijden bruinen. Giet de olie daarna weg. Voeg de marinade toe, breng op smaak met peper en zout, dek af en laat 20 minuten garen. Voeg de vijgen en de kwetsen toe en laat nogmaals 15 minuten stoven. Neem daarna de eend en de vruchten uit de pan. Filter het kookvocht en serveer het in een sauskom.