Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 4 jonge duifjes
  • 500 g shii-take paddestoelen
  • 8 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 g boter
  • enkele takjes verse rozemarijn
  • een klein glaasje droge, witte wijn
  • een snuifje peper en zout

De duifjes aan de binnenkant (buikholte) kruiden langs beide zijden, opbinden en aan alle kanten kleuren in olijfolie. De schoongeborstelde shii-take rond de duifjes schikken en samen met de teentjes knoflook (in de pel) en de rozemarijn 10 minuten laten stoven. De warmte in de pan blussen met de witte wijn. Aan de kook brengen, kruiden toevoegen en de saus van het vuur af opkloppen met klontjes koude boter. Serveren met gebakken aardappelen, een fijne puree of verse deegwaren.

*De shii-take kan men vervangen door oesterzwammen, hanenkammen of andere paddestoelen.

De duifjes aan de binnenkant (buikholte) kruiden langs beide zijden, opbinden en aan alle kanten kleuren in olijfolie. De schoongeborstelde shii-take rond de duifjes schikken en samen met de teentjes knoflook (in de pel) en de rozemarijn 10 minuten laten stoven. De warmte in de pan blussen met de witte wijn. Aan de kook brengen, kruiden toevoegen en de saus van het vuur af opkloppen met klontjes koude boter. Serveren met gebakken aardappelen, een fijne puree of verse deegwaren.*De shii-take kan men vervangen door oesterzwammen, hanenkammen of andere paddestoelen.