Japanse rundertartaar met zeewier, gepekelde gember en sesam

  • Difficulty

Serveer sushirijst of gestoomde kleefrijst bij dit gerecht en je hebt een volwaardige maaltijd.

Voor 4 personen

5 g hijiki (gedroogd zeewier)

500 g zeer verse magere biefstuk (liefst gepeld)

2 tl fijngehakte gepekelde gember

4 lente-uien

2 tl rijstazijn

4 tl Japanse sojasaus

2 tl wasabi (Japanse mierikswortel)

2 tl sake (of whisky)

4 tl sesamolie

1 el geroosterd sesamzaad

1/4 komkommer

preischeuten voor de afwerking

Bereiding

1. Laat het zeewier 15 min. zwellen in koud water. Zet het rundvlees intussen in de diepvriezer om op te stijven. Kook het zeewier 5 min. in kokend water, laat goed uitlekken en snijd fijn. Snijd het rundvlees in kleine blokjes. Voeg het zeewier en de gepekelde gember toe. Snijd lente-uien zeer fijn. Doe bij de tartaar.

2. Meng de rijstazijn met de sojasaus, wasabi, sake en sesamolie. Roer glad en schep de helft onder de tartaar. Zet 30 min. koel weg. Voeg nadien de rest van de dressing en het sesamzaad toe. Verdeel over 4 bordjes.

3. Schil en snijd de komkommer in dunne plakjes. Schik dakpansgewijs naast de tartaar en werk af met preischeuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content