50 g kombu (soort zeewier)

400 g udonnoedels

20 g wortelen

2 g gember

1 pijpje lente-ui

Voor de bouillon

1/2 l water

2 eetlepels

Japanse sojasaus

2 eetlepels mirin

Breng water aan de kook. Laat het afkoelen tot lauwwarm en week daarin de kombu gedurende een uur.Œ

Breng opnieuw water aan de kook voor de noedels. Leg de noedels in het kokende water en laat ze 6 minuten koken.Œ

Warm voor de bouillon het water samen met de sojasaus en de mirin op in een steelpannetje. Breng tot aan het kookpunt en neem het pannetje dan van het vuur.Œ

Rasp de wortel en gember met een fijne rasp en voeg deze bij de bouillon.Œ

Spoel de noedels na het koken met koud water, laat ze uitlekken.Leg ze in een kom.Œ Giet er de bouillon over met de kombu.Œ

Verdeel over de kommetjes en werk af met fijngesneden lente-ui.

Uit: 'West eats East' van Marc Declercq, uitg. Lannoo, 29,99 euro.

50 g kombu (soort zeewier)400 g udonnoedels20 g wortelen2 g gember1 pijpje lente-uiVoor de bouillon1/2 l water2 eetlepels Japanse sojasaus2 eetlepels mirinBreng water aan de kook. Laat het afkoelen tot lauwwarm en week daarin de kombu gedurende een uur.ŒBreng opnieuw water aan de kook voor de noedels. Leg de noedels in het kokende water en laat ze 6 minuten koken.Œ Warm voor de bouillon het water samen met de sojasaus en de mirin op in een steelpannetje. Breng tot aan het kookpunt en neem het pannetje dan van het vuur.Œ Rasp de wortel en gember met een fijne rasp en voeg deze bij de bouillon.Œ Spoel de noedels na het koken met koud water, laat ze uitlekken.Leg ze in een kom.Œ Giet er de bouillon over met de kombu.Œ Verdeel over de kommetjes en werk af met fijngesneden lente-ui.Uit: 'West eats East' van Marc Declercq, uitg. Lannoo, 29,99 euro.