Nodig voor vier :
150 g langkorrelrijst
100 g gekookte ham
500 g grote garnalen (gepeld)
250 Spaanse chorizo of andere kruidige worst
2 eetlepels boter
1 grote, gehakte ui
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode paprika
in stukken gehakt
1 groene paprika
in stukken gehakt
2 grote tomaten
in stukken gehakt
1 theelepel tijm
1 theelepel chilipoeder
1/4 theelepel cayennepoeder
een mespunt suiker
4 dl kippenbouillon
3 eetlepels
fijngehakte
peterselie
De worsten braden en bewaren op een warm bord. Het vet uit de pan gieten. De boter in de pan doen en de gehakte ui 2 minuten fruiten op matig vuur. Het aanbaksel los schrapen. Knoflook toevoegen en 3 minuten mee laten fruiten. De versneden paprika’s, de tomaten, tijm, chilipoeder en cayennepeper toevoegen en alles 15 minuten onder deksel stoven op laag vuur. De worst in plakjes snijden. De worst, de rijst en de in blokjes gesneden ham in de pan bij de rest doen. Begieten met bouillon, alles goed omroeren en onder deksel laten sudderen tot de rijst gaar is. Schep de garnalen door de jambalaya en laat het mengsel nog 5 minuten afgedekt stoven. Mengen met gehakte peterselie en warm opdienen.
Jambalaya is een bekende Kreoolse cajunschotel uit Louisiana.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier