Jamaïcaanse kerrieschotel

Voor 4 tot 6 personen:

Voor 4 tot 6 personen:

1 kg dikke varkensspiering

2 dikke uien

2 mango’s

1 groot blik ananasblokjes op siroop

100 g rozijntjes

2 eetlepels geraspte kokosnoot

2 Â1/2 dl verse room

2 Â1/2 dl kippenbouillon

2 zurige appelen

4 eetlepels kerriepoeder

100 g boter

Snijd het vlees in blokjes en wentel het door de met peper en zout gekruide bloem. Verhit een klont boter in een pan met dikke bodem en laat daarin het vlees aan alle kanten mooi kleuren. Schep het vlees uit de pan en giet het braadvet af.

Voeg een ruime klont verse boter toe en laat daarin de grof gehakte uien aanfruiten gedurende een drietal minuten, voeg de rozijntjes toe, de geschilde en in blokjes gesneden appelen, de kokosnoot en kerriepoeder. Meng zorgvuldig en laat een minuutje doorstoven. Voeg het vlees opnieuw toe, overgiet met bouillon en de ananassiroop en breng aan de kook.

Laat onder deksel ongeveer 30 minuten stoven en voeg er 5 minuten voor het einde van de bereiding de ananas, de gepelde en in reepjes gesneden mango en de verse room bij. Laat op hoog vuur indikken en serveer meteen met rijst of deegwaren naar keuze.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content