Voor 4:

8 jakobsschelpen

1 zwarte pens (zonder vel)

1 dl witte azijn

1 el honing

4 el olijfolie

1 el zeer fijn gehakte krulpeterselie

peper en zout

toast

Snij de jakobsschelpen overlangs in plakken van 5 mm dik (zeker niet dunner). Snij de zwarte pens (zonder vel) in plakken van 2 mm dik. Leg het schelpenvlees erop en leg op borden.

Meng de azijn met de honing en de olijfolie. Snij de peterselie zeer fijn en doe bij de vinaigrette. Lepel over de jakobsschelpen, kruid licht met peper en zout, laat 5 min staan en serveer. Geef er toast bij.

Tijd: 35 min

Moeilijk: 2

Voor 4: 8 jakobsschelpen1 zwarte pens (zonder vel)1 dl witte azijn1 el honing4 el olijfolie1 el zeer fijn gehakte krulpeterseliepeper en zouttoastSnij de jakobsschelpen overlangs in plakken van 5 mm dik (zeker niet dunner). Snij de zwarte pens (zonder vel) in plakken van 2 mm dik. Leg het schelpenvlees erop en leg op borden.Meng de azijn met de honing en de olijfolie. Snij de peterselie zeer fijn en doe bij de vinaigrette. Lepel over de jakobsschelpen, kruid licht met peper en zout, laat 5 min staan en serveer. Geef er toast bij.Tijd: 35 minMoeilijk: 2