Ingrediënten

Voor 4:

  • 16 jakobsschelpen (in de schelp)
  • Schotse whisky naar keuze, maar bij voorkeur geturfd (Islay)
  • 150 g boter
  • 8 el fijngehakte gemengde verse groene kruiden (peterselie, dragon, dille, bieslook)
  • peper en zout

Steek de jakobsschelpen open en haal de ingewanden eruit. Laat de sluitspier vastzitten. Spoel de schelpen goed af onder koud stromend water en dep al het overtollige water eruit met keukenpapier.

Giet een scheut whisky op elke sluitspier, leg er een klont boter op en 1/2 eetlepel van de kruidenmengeling. Kruid met peper en zout en zet 5 min. onder een hete grill. Dien onmiddellijk op, met brood.

Steek de jakobsschelpen open en haal de ingewanden eruit. Laat de sluitspier vastzitten. Spoel de schelpen goed af onder koud stromend water en dep al het overtollige water eruit met keukenpapier. Giet een scheut whisky op elke sluitspier, leg er een klont boter op en 1/2 eetlepel van de kruidenmengeling. Kruid met peper en zout en zet 5 min. onder een hete grill. Dien onmiddellijk op, met brood.