Jakobsschelpen met truffel

  • Moeilijkheid

Voor 6 personen:

6 grote jakobsschelpen

80 g verse boter

18 à 24 plakjes verse truffel

versgemalen peper

zeezout

100 g bladerdeeg

1 losgeklopt ei

Haal de sluitspieren uit de jakobsschelpen of laat ze door de vishandelaar schoonmaken. Spoel ze vlug af onder koud stromend water en droog ze met een doek. Leg de jakobsschelpen opnieuw in hun (diepe) schelpen en verdeel er de boter in klontjes en de truffelplakjes over. Kruid met versgemalen peper en zeezout. Dek af met de platte schelpen en maak de naad dicht met het in repen gesneden bladerdeeg. Doreer het deeg met losgeklopt ei en zet de schelpen in een laag grof zeezout op een bakplaat. Zet gedurende 10 minuten in een oven van 250°C en dien onmiddellijk op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content