Nodig voor vier :
16 tot 20 jakobsschelpen
4 preien
200 g boter
een scheut olijfolie
2 sjalotjes
1 dl visfumet
een scheutje ciderazijn
1 dl room
zout en peper
De preistronken schoonmaken en in ruitjes versnijden. De prei in een pannetje met wat boter op matig vuur gaarstoven. Kruiden met een snuifje zout en versgemalen peper. Het koraal van de jakobsschelpdieren verwijderen en in de lengte doorsnijden. Het koraal ontvliezen, kort sauteren in olijfolie, laten afkoelen en dan met dezelfde hoeveelheid boter in de blender van de mixer vermalen. De sjalotjes fijnhakken en in boter stoven. Visfumet en ciderazijn toevoegen en laten inkoken. De room toevoegen en opnieuw laten inkoken tot de helft van het volume. De saus op het laatste moment monteren door klontjes koude koraalboter toe te voegen en deze, van het vuur af, door de saus te schudden (of te kloppen). De jakobsnootjes langs beide zijden kort bakken (enkel korsten) in een pan met antikleeflaag en een klontje boter. De preiruitjes, de jakobsnootjes en de saus op warme borden schikken. De bereiding versieren met in frituurvet gefruite julienne van prei.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier