
Jack Be Little met vergeten groenten
Voor dit recept gebruik je Jack Be Little of Baby Boo pompoentjes die je vult met wortelpeterselie, knolkervel, raapjes, pastinaak en hokkaidopompoen. Een vergeten-groeten-story.

Voor 4 personen
100 g pastinaken
100 g wortelpeterselie
100 g knolkervel
100 g hokkaidopompoen
100 g raapjes
4 Jack Be Little (of Baby Boo) pompoentjes
80 g boter, plus 4 klontjes
4 dl groentebouillon
fijngesnipperd bieslook
peper en zout
Bereiding
1. Snijd de groenten, behalve de Jack Be Little pompoentjes, in blokjes en kook of stoom deze beetgaar.
2. Snijd een deksel van de pompoentjes en schraap de pitten uit het vruchtvlees. Kruid de binnenkant van de pompoenen met peper en zout, leg er telkens een klontje boter in en dek af met de deksels.
3. Stoom ongeveer 20 min. Warm de groenten op in de groentebouillon. Laat uitlekken en bewaar de bouillon. Verdeel de groenten over de pompoenen. Warm de bouillon weer op en mix er de boter onder tot een schuimige saus ontstaat. Giet over de groenten en werk af met het bieslook.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier