Jack Be Little met vergeten groenten

Voor dit recept gebruik je Jack Be Little- of Baby Boo-pompoentjes die je vult met vergeten groenten: wortelpeterselie, knolkervel, raapjes, pastinaak en hokkaidopompoen.

Voor 4 personen
  • 100 g pastinaak
  • 100 g wortelpeterselie
  • 100 g knolkervel
  • 100 g hokkaidopompoen
  • 100 g raapjes
  • 4 Jack Be Little- (of Baby Boo-) pompoentjes
  • 80 g boter, plus 4 klontjes
  • 4 dl groentebouillon
  • fijngesnipperd bieslook
  • peper en zout
Bereiding
  1. Snijd de groenten, behalve de Jack Be Little pompoentjes, in blokjes en kook of stoom deze beetgaar.
  2. Snijd een deksel van de pompoentjes en schraap de pitten uit het vruchtvlees. Kruid de binnenkant van de pompoenen met peper en zout, leg er telkens een klontje boter in en dek af met de deksels.
  3. Stoom ongeveer 20 min. Warm de groenten op in de groentebouillon. Laat uitlekken en bewaar de bouillon. Verdeel de vergeten groenten over de pompoenen. Warm de bouillon weer op en mix er de boter onder tot een schuimige saus ontstaat. Giet over de groenten en werk af met het bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content